SAP & Qlik

Semmi trükk, csak sokéves bizonyított eredmények

Az SAP felhasználók mindennel próbálkoztak már adataik kezelésére: táblázatok, Crystal Riportok "Rapid Mart", a BW Info kockák BI akcelerátorba töltése - az eredmény hihetetlen idő- és költségráfordítás és hatalmas frusztráció. A Qlik Sense, szemben egy sor BI megoldással, egyedi, in-memory, asszociatív technológiája révén egyetlen termékkel biztosít minden felhasználója számára rendkívül gyors adat-átláthatóságot, ezzel együtt egyedülálló döntéshozatali agilitást.

Az SAP felhasználók szerte a világon, rendkívül rövid idő alatt és kifejezetten alacsony költségek mellett tértek át a Qlik Sense-re, kiegészítve, vagy lecserélve meglévő BI elemző, jelentéskészítő megoldásaikat. 

QlikView connector az SAP Netweaver-hez (pdf) »

Amit a Qlik Sense® biztosít az SAP®  felhasználóknak:

  • Az adatok gyors és könnyű elemzése, egybevetése, származzanak bármilyen forrásból: SAP R/3, mySAP, SAP BW, akár nem SAP forrás, legyen az adattárház, vagy bármi más.
  • Lehetővé teszi a felhasználók számára saját adataik Google-szerű egyszerűséggel történő elemzését, a jelentéskészítést, közel 90%-kal csökkentve az IT támogatás szükségességét
  • A felhasználók nemcsak diagramok, grafikonok, táblázatok széles skáláján képesek vizualizálni adataikat, információikat, de real time tudnak kommunikálni az SAP adatokkal.
  • A döntéshozatali időt hetekkel tudták csökkenteni
  • Bármilyen meglévő SAP infrastruktúrára nem hónapok, hanem napok alatt tudtak implementálni, vagy upgrade-elni

A Qlik Sense megnöveli az SAP adatok üzleti értékét

Jól ismert az SAP-ból való adatkinyerés nehézkessége, időigényessége. Az SAP elemzés és riportolás nélkülözi a rugalmasságot, különösen, mikor hatalmas adattömegek bénítják a rendszer teljesítményét, és amikor nem SAP forrásokból kell adatokat integrálni. A pénzügyi, termelési és egyéb folyamatok BI eszközzel való vizualizálási lehetősége korlátozott. Az információk frissítése időigényes. Mindezek hátrányosan hatnak a döntések pontosságára, gyorsaságára.

A Qlik Sense sebességével és erőteljességével azonban az SAP felhasználók jelentős mértékben növelni tudják adataik üzleti értékét, hasznát.

SAP NetWeaver - QlikView Connector

Az SAP-ben rejlő értékek növelése gyors és rugalmas ad hoc elemzéssel.

A cégek milliókat fordítanak üzleti folyamataik automatizálására, azonban közülük nagyon sokan még mindig nem tudják kiaknázni az SAP-ben rejlő adatvagyont.

Az SAP OLAP jellegű üzleti intelligencia (BI) megoldása bonyolult, és előre definiáltan csak az SAP kocka struktúráján alapul. Az ABAP query-k, az SAP BW, és a modul riportok használata nagyon nehézkes.

Ezzel ellentétben, a QlikView asszociatív, in-memory platformja, és az SAP NetWeaver mellé kifejlesztett QlikView Connector használata gyors, rugalmas, és látványos ad hoc elemzési és riportkészítési lehetőséget biztosít az SAP felhasználók számára.

Ez az elemzési képesség lehetőséget nyújt bármely egyéb, az SAP-n kívüli adatforrás integrálására is. A QlikView használatával a szervezetek kiegészíthetik a központosított riportkészítési módszerüket egy olyan, azonnal rendelkezésre álló, és a felhasználók által vezérelhető elemzési képességgel, amely az üzleti események sebességéhez igazodó gyorsasággal támogatja a döntéshozatalt.

Bővebben az SAP NetWeaver-hez kifejlesztett QlikView Connector-ról »

A QlikView előnyei az SAP rendszer számára

  • A QlikView egyszerűsége és nagy teljesítménye a hagyományos BI eszközök összetettsége és költségei nélkül.

Az adatforrások rugalmas kombinálása

  • A QlikView az SAPŸ R/3Ÿ, mySAP™, SAP BW, és a BEX query-k adatait kombinálni tudja a nem az SAP rendszerekben található adatokkal.

Gyors bevezetés

  • Egyedi elemzések és riportkészítési megoldások kialakítása napok vagy hetek alatt a QlikView smart data load funkciójának segítségével.

Egyszerű használat

  • A felhasználók többsége már kevesebb, mint egy óra oktatás után hatékonyan dolgozik a QlikView-val.

Adattárház nem szükséges

  • A QlikView az adatokat közvetlenül a memóriában tárolja és kombinálja (in-memory működés), akár meglévő adattárházból, akár anélkül.

Előre gyártott, testre szabott elemzési sablonok ...

Minősített interface ...

Riportok és query-k újrahasznosítása ...